Hoe het begon

Dat is een lange tijd geleden… ik was een jaar of 8 toen ik als klein ventje naar school liep en een duifje op straat zag zitten.Ik nam het natuurlijk mee naar huis en ging het verzorgen,en voor je het weet heb je het duivenvirus te pakken.

Eigenlijk ben ik altijd duiven blijven houden,ik kreeg een hokje voor mijn 1ste communie en had een 10-tal duiven zitten.Ik korfde in op allerlei vluchten en was blij dat mijn naam op de uitslag stond,dat ben ik nu natuurlijk nog maar de lat ligt nu wat hoger als vroeger.

Echt fanatiek werd ik in oktober 2003 toen ik naar mijn nieuwe adres ben verhuisd,en nog voordat ik er zelf ging wonen stonden de duivenhokken van Dees van Kerkhoven al in mijn tuin.En zo ook een heleboel van zijn duiven verhuisden van Terhofstede naar Aardenburg,die moest ik eerst overwennen want er moest natuurlijk gespeeld worden.In februari 2004 ging alles in een keer de lucht in en na enkele weken wat heen en weer rijden kwamen alle duiven terug naar hun nieuwe stekje.

Zo begon ik reeds in april 2004 met de vluchten,en dat ging al gelijk goed,en je merkt dat hoe meer je op de uitslag staat hoe meer zin je erin krijgt.

Ik speel eigenlijk alle vluchten,de kortere omdat de duiven toch ritme en kilometers moeten maken en de marathon vluchten omdat ik daar veel meer waarde aan hecht en tot nu toe het meeste succes mee heb behaald.1 Internationale en 1 Nationale overwinning in slechts 2 jaar is toch echt iets om trots op te zijn nietwaar.

Bij mij gaan ze echt wekelijks de mand in van  Arras tot Orleans en als het even kan speel ik tussen de dagfondvluchten ook nog een kortere vlucht.De gezondheid van mijn duiven staat natuurlijk voorop,zie ik er eentje tussenzitten die thuiskomt van Tours en er helemaal doorzit moet ik hem niet na 4 of 5 dagen weeral inmanden  (logisch).

Maar komen de ZLU vluchten in beeld dan moeten mijn renpaarden echt aan de bak en dan is het zeker belangrijk om ze goed te observeren want er mag echt niets aan mankeren of je kunt een topprestatie vergeten.Veel laten vliegen en ook wat later op de avond laten trainen zodat ze een beetje aan de schemering kunnen wennen.

Zo speel ik nu al vanaf 2004 tot heden alle disciplines en met veel plezier zal ik ook in 2015 opnieuw mijn best gaan doen om weer een paar vluchten te pieken.

Misschien tot ziens.

Frederik